Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

En nystart kräver fräschör

Kategori: Flytten till Malmö

Jag måste unna mig själv något när jag väl kommit fram. Det har krävts mycket av mig för att ta mig igenom detta då jag inte har mycket energi just nu, jag har varit låg och nära till sammanbrott under exakt hela 2013. Jag tycker att solarium (jag vet att man inte skall sola, men att jag gör det någon enstaka gång bara nu må så vara, jag kommer ändå att få hudcancer då det ligger i släkten och jag har redan hundratals leverfläckar), en brazilian wax och gelenaglar låter som en bra start. Litet fräschare, litet gladare. Har hittat ekonomiska alternativ att köra på och jag glädjs åt att hudvård- och skönhetsbehandlingar är så mycket billigare söderut än i norr där man vet att man kan ta betalt och folk ändå kommer att gå. En brasiliansk vaxning i Luleå går på cirka 600, i Malmö är det hälften så billigt. Samma sak med nagelförlängning. Solariet däremot, ligger på samma pris landet runt. Sedan skall jag bara försöka få den här förbannade foten (ja, jag tror att den är förbannad på riktigt, det är alltid höger fot som drabbas av något otrevligt) att läka, så att jag kan börja ta riktiga långpromenader. Kanske kan det vara värt att investera i ett par bättre promenadskor än Skopunktens svarta tygskor för hundra kronor. Jag tycker förvisso att de är bäst, för de syns knappt. Om man inte kan ha fina skor kan man lika gärna ha så diskreta som möjligt (Converse är det värsta jag vet, obekväma och hemskt fula med den där vita tippen - det funkar på andra, men jag skulle aldrig ha dem själv), men vad gör man inte för...tja, jag vet inte, jag är inte så bra på det här med att ta hand om mig själv. Jag är ju en destruktiv donna rakt igenom. Jag hoppas att jag får en förstående kontaktperson och att det är en hyfsad personkemi mellan oss, ty jag orkar inte börja gorma med sjukvården det första jag gör. För en gångs skull i mitt liv har jag annat att tänka på. Kanske kan det också uppehålla mina tankar från ångesten efter att ha blivit lämnad. Antingen blir det så, eller så kommer det bli för mycket för mig och bägaren kommer att rinna över. Nåja, det finns ju alltid akutpsyk och skall man ändå dit vill man ju åtminstone ha fina naglar och ett vaxat underliv. Även militanta feminister vill ha en slät fitta, även om den inte kommer till användning.
 
 
 Nej, bättre än så här blir det inte i år i alla fall. Och som ni ser är jag inte konstnärligt lagd för fem öre.
 
Jag är så fruktansvärt slut i kropp och hjärna. Enda anledningen till att jag sitter här och skriver en massa skräp varvat med att stirra rakt in i skärmen är att jag inte orkar städa och slänga mer. Jag har några 100 år gamla Rörstrand-tallrikar som borde diskas men jag väljer i stället att kasta bort dem. I natt har det tillkommit fyra flyttkartonger och jag är rädd att det blir en femte. Jag har hittat en massa kläder som är för små som jag planerar att komma i senare och jag har helt glömt bort dess existens! Dessutom tror jag att jag kommer att ha övervikt på mina resväskor. Det här ser inte bra ut alltså...Jag måste börja leva mer spartanskt. Hur folk kan inreda luftigt och diskret går över mitt förstånd (och då är jag ändå riktigt skarp!), och jag skall ändå kunna sådant tack vare min utbildning. Var gör de av alla saker? Har de någon hemlig jordkällare någonstans där alla deras ägodelar som inte är köpta enbart i dekorationssyfte hålls gömda tills de behöver dem?

Mirror

Kategori: Film, TV & musikI don't know the monsters you knew
But I'm trying to forget the ones I met too
Baby you could help me
Baby I could help you
[...]
We're all crossing paths
For a reason I know that
Hoping just to share some laughs
Avoid the broken glass
[...]
You look at me and you see what I see
Because your looking in the mirror
When your with me there's no use in hiding
Because you're looking in the mirror

About a dog

Kategori: Hundmamma

 
I min familj är det borderline som är grejen. Känslor svallar och humör svänger illa kvickt. Eftersom Princess vill vara med exakt hela tiden blev jag tvungen att låta henne övernatta hos familjen nu sista dagen här i Luleå, för att få möjlighet att röja ifred. Min syster och Princess är bästisar. Varje gång de ses blir hon så glad att hon steppande kissar på sig (hunden, inte systern). Dock går det inte att förneka att man emellanåt överväger att kasta ut henne från balkongen, alternativ sälja henne till lägsta bud. Men vem skall då rengöra ens öron när man ligger och skall sova? Jag sparar ju in en massa pengar på topz.
 
En annan grej i vår familj är total avsaknad av matteskills. Både jag och min syster är otroligt dåliga på matematik och lider förmodligen av dyskalkyli (har man kuggat matte a tre gånger står något inte rätt till). Jag har i en månads tid gått runt och sagt att Princess är "snart 16 veckor", när hon i själva verket hunnit bli 21. Jag blev helt förfärad när jag märkte att hon redan börjat bli könsmogen och litet extra intresserad av hannar. Jag vet ju att små raser tenderar att utvecklas tidigare, men fyra månader...är det ens möjligt? Nu var hon ju dock inte alls fyra månader, utan fem. Jag har missat en hel månad av min hunds liv. Först nu trillade poletten ned. Folk som man träffat när man varit ute och gått med henne har hela tiden sagt att hon varit stor för sin ålder. Ja, det är väl inte så konstigt om hennes matte går runt och ljuger om den? Är jag så besatt av ungdom att jag måste överföra min egen åldersnoja på mitt barn?
 
Två grisar. Princess har hittills tre grisleksaker. Inte för att hon gillar dem mer än en simpel toalettrulle eller en smutsig trosa, utan för att hennes matte egentligen ville ha en minigris (vilket dock inte passar så bra i lägenhet och det skall till att grisar flyger innan jag flyttar ut på landsbygden).
 
 Mjukisdjuret myser i soffan (som vi nu inte längre har).