Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

Bland bossar och bitchar

Kategori: Dumheter

 

Nicki tells how it is.

 

Jag har många gånger fått höra att jag är en bitch. Ibland är det skämtsamt konstaterat av en närstående, ibland anser någon att jag är dryg och otrevlig när jag säger min mening. Jag har alltid haft starka åsikter och många verkar ha svårt att placera mig: Hygglig eller hagga? Det verkar gå somliga förbi att en person kan vara frispråkig och säga vad hon tycker om någons agerande utan att vara en bitch. När jag var yngre höll jag mina reaktioner inom mig, bet ihop och ignorerade. När en man "plockade hårstrån" från min 17-åriga bak i Willys-kön låtsades jag inte notera det. När en annan man smekte min 18-åriga bak på dansgolvet gjorde jag likadant. Jag blev alltid lika ställd i sådana situationer och vågade inte göra något. Jag var rädd för hur de skulle reagera om jag sade ifrån. Hur sorgligt är inte det? Idag hade det varit helt otänkbart - både att någon skulle vilja klämma på mig och att jag skulle låta något sådant passera. Jag ifrågasätter det som upprör och räds inte att höja rösten åt en främling på gatan. Låter någon sitt barn skrämma duvor på torget säger jag åt föräldern. Hör jag någon i krogkön säga något manschauvinistiskt åt en tjej ber jag om en förklaring. Att säga det man tidigare bara tänkt förpassar en människa från offer alternativt vardagsbitter Svensson till bitchig.

Jag har tänkt att bitch är den som har ett oschyst sätt och vräker ur sig obefogade oförskämdheter, snarare än den som står upp för något. En karl som står upp för något blir sällan bitchig, ty han är maskulin, boss och hjälte, kanske till och med litet spännande. Men precis som de promiskuösa tagit tillbaka slampan, kan vi ta tillbaka bitchen. Ja, är det som haggor ni ser oss - fortsätt med det. Om ärlighet är det enda kriteriet för att få att krönas till bitch, är det med stolthet jag säger att jag är en. Bara en tanke i natten.

 

Vänliga hälsningar,

En prålsjuka hagga


bloglovin

Blixtsnabb leverans från Bluestore

Kategori: Skönhet


Jag var i desperat behov av tillfälligt balsam och stylingprodukter för att motverka det frizz jag får på två röda, och lade in en beställning på Bluestore.se. Da'n därpå kunde jag lösa ut paketet på mitt uthämtningsställe. Tala om snabb leverans. Tack för det. Nu kan jag ha utsläppt hår mer än en dag. Detta var faktiskt första gången jag handlade från dem, men absolut inte den sista. Dumb Blonde's Smoothing Stuff är värd varje krona bara för den makalösa jordgubbsdoften.

bloglovin

Glädjande besked

Kategori: Drömmar

Fick detta besked till min inbox för ett par dagar sedan. Jag loggar nästan aldrig in på min mail, så det var tur att jag gjorde det idag:

"Hej!
Jag har glädjen att meddela att du är antagen till vår Dekoratör, distans, utbildning som drar i gång den 16 januari 2012.
Jag kommer att skicka ut mer info per post och även en bekräftelse som jag vill att du returnerar till mig.

Jag hoppas vi ses till våren!

Med vänliga hälsningar
Leksands Folkhögskola, administration"

Distansutbildningen vänder sig i första hand till personer som har arbete och butikserfarenhet, och eftersom jag jobbar valde jag att börja med att söka den. Om jag inte skulle komma in hade jag i stället planerat att söka till den ettåriga utbildningen på plats i höst. Den är mer omfattande och innefattar även praktik, men att bo på internat i en håla i ett år skulle antagligen stjälpa mig mer än hjälpa. Jag har stora behov av utrymme och att kunna få vara ifred när det behagar. Studentlivet har aldrig lockat mig det minsta, men nu är jag på väg mot ett av mina mål för 2012.

Utbildningen har månatliga träffar och jag kommer då att vara i Leksand var fjärde vecka. Nu måste jag bara nämna detta för min chef, så att hon kan lägga upp schemat för mig. Det kommer innebära färre timmar, men är en framtidsinvestering och en bra påbyggnad på min handelsutbildning. Jag skall för sjutton bli visual merchandiser. Jag har alltid tittat avundsvärt på människor som haft privilegiet att arbeta med inredning, och det kommer jag i och med detta att vara kvalificerad för. Det känns fantastiskt bra!

När jag var liten ville jag, förutom "programledare, skådis och hemmafru med villa i Gäddvik och lustgård på tomten", bli inredningsarkitekt (har för mig att det var det tvillingarna på Sweet Valleys mamma jobbade med?), men det dog ju ut med 80-talet.

bloglovin