Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

Berlin, tredje gången gillt

Kategori: Resor


Jag går ju för jämnan och drömmer mig bort, tänker på hur underbaaart det vore att få befinna sig någon annanstans än just här. Just i kväll fick jag ett infall och slog på stort med ett fyrstjärnigt hotell nära Wittenbergplatz. I fyra dygn skall jag inte låtsas om att jag fortfarande är kvar här, utan bara befinna mig i stunden. Det blir tredje gången jag besöker denna stad (inom loppet av ett halvår till och med - bra jobbat!) och den växer i mina ögon för varje gång. (Kanske för att det faktiskt blir litet enklare att orientera sig för varje visit?) Än en gång kommer jag sitta fram till midnatt och leta efter caféer, restauranger, byggnader och andra sevärdheter som inte hunnit besökas. Ingen njutning kan vara så stor som den som infinner sig då man har någt att se fram emot. Jag känner mig väldigt upprymd just nu.

Det får bli en anslagstavla, då

Kategori: Fyndhörnan

En gång i tiden fanns det ett forum som kallades "Ansis", men det är inte den anslagstavlan jag har tragglat med. Jag har i brist på annat målat om det här lilla vraket och dekorerat den med häftstift för att kunna hänga halsband på lördagens fyndmarknad. Frågan är vad jag skall luta den mot? Det här är sådant man skall planera i förväg, men i och med att jag fick en plats i sista stund uteblev lämpliga förberedelser i vanlig ordning. Nåväl, det går nog vägen ändå. Jag börjar ju redan nu med att göra reklam för mig själv. Min slogan får vara något i stil med: "Är udda smycken din grej, tveka inte, kom till mig!" Det får duga för stunden. Klockan är sex och den här galningen skall ta sin medicin. Jag hoppas vi ses på lördag!

 Närbild. Jag fullkomligt älskar halsbandet med luftballongen (och pumpan, som går att öppna, likaså)!

26/4

Kategori: Allmänt

På dagordningen
  • Betala räkningar (så fort som möjligt, eftersom batterinivån i min bankdosa är ytterst låg)
  • Prismärka saker till Arcus Fyndmarknad på lördag
  • Måla ett tredje lager vitt på anslagstavlan där smyckena skall hänga (kom inte på något bättre exponeringsvis)
  • Gå till föräldrahemmet och prismärka och galga resten av sakerna där
  • Laga mat och äta den för att undvika akut sötsug
  • Förhoppningsvis diska upp efter mig när jag för en gångs skull har det rent och fräscht i köket
  • Läsa nyheterna och dra djupa besvärade suckar
  • Påbörja skoluppgifterna (men jag lär definitivt inte avsluta dem, sådant gör jag alltid da'n före avresa)
  • Spela Wordfeud och klaga över att jag förlorar fastän jag är närapå korsordsmästare. Trodde jag, i alla fall.

Tog för övrigt bort mitt inlägg om g-punkten som forskarna nu minsann bevisat existerar. Jag blev alldeles för äcklad av att ha en massa främmande karlar som pratar sexualitet i min blogg. Det hör inte hemma här och får mig att må dåligt, så hädan efter håller jag mun om allt som har med området att göra, eftersom jag inte orkar med att höra andras åsikter om sex (har en väldigt komplex relation till det). Det finns nog många bloggar med den inriktningen som kan ta diskussionerna. Jag fortsätter att hålla mig till min syster för samtal om ämnet. Vi kan prata objektivt om porr, sex, anatomi och perversioner i timmar, och det är alltid lika intressant.