Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

Att lyxa till det via eBay

Kategori: Fyndhörnan, Skönhet

Ibland är eBay en riktig guldgruva när det kommer till skönhetsprodukter. Se bara till att handla av säljare med 99% positiva omdömen för att försäkra dig om bra kvalitet. Mindre än så är tämligen osäkert när det handlar om varor som skeppas över halva jordklotet. Du får också räkna med att det tar tid att få varorna (men vissa saker är värda att vänta på, inte sant?). Jag är himla nöjd med mina inköp, har länge suktat efter en bra brun utan sol. Däremot blev jag inte lika glad över att åka på en tullavgift på 200 kronor, vilket jag gjorde den här gången. Det händer inte ofta, men köper man flera skönhetsprodukter samtidigt är risken större än om du köper exempelvis kläder. Surt, men jag får tänka att jag ändå tjänat på det eftersom det hade kostat betydligt mer att införskaffa samma produkter på t.ex. KICKS eller Åhléns. Litet drygt 400 kronor fick jag ge för allt på bilden (foundation och serum är trial size), plus tulleländet på 200 då'rå. 600 kronor är ändå inte illa, det skall tilläggas att jag köpte TVÅ Essie-lack i samma färg (Licorice). Bara ett sådant kostar ju 129 kronor, liksom, och man måste ju bunkra upp. Dock inser jag att jag handlat mer nu i december än vad jag någonsin gjort tidigare, så jag har en hel del saker att returnera. Cirkus 2500 kronor kommer jag att få tillbaka på att vara ekonomisk och göra det. Jag menar, vad är meningen i att behålla något bara för att det är snyggt om man ändå inte 1) kommer att använda det 2) kommer i det? Det är bara girigt, och jag är nog så nära att bli en "hoarder". Nej, nå'n måtta får'e va'.
 

2013, be good to me

Kategori: Drömmar, Inspiration, Skönhet

 
 
 
Jag drömmer om friska drinkar på en plats långt bort, god parfym, ett alldeles eget sminkbord, ett badkar där jag kan ligga och dra mig i timmar om kvällarna med hårinpackning och badskum från Lush, fungerande medicin (lithium på bilden, vilket antagligen kommer att testas snart då kombon lyrica/ergenyl/venlafaxin inte håller ångesten i shack; lithium sägs ju var det bästa för den bipoläre om än med trista biverkningar för många - systern tar dem dock och har inte upplevt några biverkningar, och våra kroppar fungerar i princip likadant) och en massa glada hundar som viftar på svansen och vill följa med mig hem för att jag är bäst på att gulla med små skällande saker på fyra ben. De får däremot lov att gå hem på kvällen, ty jag är allergisk och kan inte ha hela kvarterets hundar övernattandes hos mig.
 
Ja, det ser ju väldigt idylliskt ut på bilderna. Rosa och glamouröst, såsom man önskar att livet var, men i själva verket är väldigt långt ifrån ens realitet. Drömma kan man dock. Ungefär som jag skall göra nu när jag går och tar mig en cigarett med DARIN(!) i hörlurarna. Jag har aldrig följt "Så Mycket Bättre" eftersom jag förknippar det med medelåldern och medelåldern är något jag som nyss fyllda 25 fruktar mer än vägen dit självt. Min syster (uppmanar er än en gång att besöka Straighta brudens blogg där hon häver ur sig ett par klokheter emellanåt) har dock tjatat så mycket om serien att jag faktiskt tog mig tid att lyssna på ett par låtar. Det började med att jag hörde Maja Ivarssons version av "Want Ya!" och blev förälskad i den. Sedan lyssnade jag på originalet, och ja, jag måste erkänna att det är en riktig trosfuktare. Tycker dock lammköttets version av "En apa som liknar dig" är bättre, eftersom jag alltid gillat låten men hatat Olle Ljungströms röst. Såatte...nu har jag skämt ut mig tillräckligt. Storasyster lär vara nöjd. Sedan MÅSTE jag försöka sova. Har legat vaken hela natten plågad av ångest (det är som det brukar alltså, men vissa nätter är värre än andra) och har värk i både nacke och huvud. Att det är nyårsafton gör inte saken bättre. Jag kan leva med att sitta ensam på födelsedagar (dock kändes det ganska sorgligt att jag fyllde 25 en fredag och inte ens hade någon att vara med då, även om jag egentligen inte är mycket för att uppmärksamma åldrandet), men nyårsafton är ju en sådan dag då man "skall" vara tillsammans med andra. Finmiddag och hela baletten, ni vet. 2012 års sista dygn kommer med andra ord att vara fruktansvärt, men vi måste ju försöka vara starka och tänka att det blir bättre...

ASOS (As Seen On Söderbergskan)

Kategori: Fyndhörnan

Så var man ensam igen. Redan när jag vaknade i morse var jag ledsen och såg svart. Jag må ha Nasses hudton, Kanins temperament och Nalle Puhs kroppshydda, men sinnet är definitivt Iors. Inte för att jag nu är mycket för Nalle Puh, det kändes bara som en bra liknelse. Separationsångesten är ju ett av borderlinepatientens större problem, så jag agerar som om varje gång ett avsked sker är sista gången jag kommer att se människan, även om det inte alls är så. Ledsen eller ej, jag är i alla fall glad över att han ville komma upp och hälsa på över julen, då vi ju inte kan ses ofta. Det har varit, ehrm, mysigt att ligga under filten i soffan, kramas och småtjafsa om exakt allting (grannen intill lär däremot inte ha varit lika tacksam). Extra passande var det att han kom nu då mitt internet legat nere i tre dygn och jag således inte skulle ha haft något att göra, men det började fungera igår, så jag skall returnera nätverkskabeln jag köpte i tron om att det var min nuvarande det var fel på till veckan. Och ja, apropå köpa, så tröstshoppade jag just bort 1900 riksdaler (på öret och allt) på ASOS rea. Fem klänningar och en playsuit rikare (ASOS tjockisavdelning är den enda jag accepterar då de faktiskt har fina kläder, jag är hellre spritt språngande naken än drar på mig något fult tält från BIB, Generous eller XLNT - bara för att jag gått upp i vikt och nu är för stor för i princip varenda plagg från de normala avdelningarna, så betyder det inte att jag tänker låta min goda smak gå förlorad), men ingenstans att gå och inga tillfällen att använda dem. Än. Jag har ju sagt att 2013 skall bli bättre än 2012, så vem vet vad som kommer att ske. Kläderna bör i alla fall passa då jag på centimetern passar in på storlekstabellen.