Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

Tävlingsdags! Lösögonfransar & Betsey Johnson!

Kategori: Allmänt, Tidsfördriv

 
 
Jag känner att det vore roligt med en liten tävling här i bloggen. Eftersom jag har så oerhört mycket oanvända bijouterier i min ägo, är det inte mer än rätt att några av guldkornen får komma till ett kärleksfullt hem där de kan få den uppmärksamhet de förtjänar. :)
 
Vinsten är ett par snygga lösögonfransar med precis rätt mängd tillsatt bling för en perfekt partylook, samt ett par supercoola örhängen från designern Betsey Johnson, som skapar originella, färgglada och galna produkter. De är rosa, de bär rosetter, de glittrar - ja, dessa chica små döskallebrudar har helt enkelt allt!

Du kan tävla på två sätt, med din blogg eller genom Facebook om du saknar blogg.
 
Blogg: Jag tror nog att de flesta känner till hur en klassisk bloggtävling fungerar vid det här laget, men om någon har råkat missa det, tar vi det som hastigast: Det enda du behöver göra är att skapa ett inlägg där du lägger in bilden ovan, omnämner tävlingens existens och länkar till den.
 
Facebook: Gilla Söderbergskan och dela tävlingsstatusen som finns publicerad där.
 
Glöm sedan inte att kommentera här i bloggen eller på Facebook att du deltar. Annars blir det nämligen tämligen svårt för mig att veta vilka som vill vara med och slåss om vinsten. :)
 
Svårare än så är det inte. Om två veckor (7/2) kommer jag att slumpmässigt välja en vinnare - det kan lika gärna vara du! Lycka till!

Att ge hälsa en chans

Kategori: Hälsa

Att jag skapar en kategori kallad "Hälsa" kändes vid första tanken litet ironiskt. Jag må veta mycket om ämnet (precis som många överviktiga är jag påläst och skulle i det närmaste kunna jobba som dietist, om jag bara kunde leva som jag lärt), men om jag lever hälsosamt? Inte det minsta. Inte ens när jag går på diet bryr jag mig om min hälsa - det enda som betyder något för mig då är att jag minskar i vikt och slipper skämmas över och hata mitt utseende. Jag förstår dock att det tänket är dåligt för mig och saktar ner processen gentemot ett lättare (mentalt och kroppsligt) liv. Hälsa är inte bara något som är slanka människor förunnat - det är något man måste tillåta sig själv oavsett storlek, och det handlar om så mycket mer än bara viktnedgång. Det handlar om att känna sig pigg och kry. För mig som bipolär är det dessutom extra viktigt med hälsosamma rutiner för att inte klappa ihop psykiskt. Därför tänker jag ge mig själv chansen att börja leva mer sunt. För att jag också förtjänar en kropp som mår bra, även om den inte ser bra ut. Det är dags att sluta straffa sig själv, för vad får jag ut av att göra det? Absolut ingenting. Tvärtom blir situationen bara tyngre och påverkar min sjukdomsbild negativt.

 
 
Så, vad skall jag skriva om i mitt första hälsosamma inlägg då? Just nu ligger jag i sängen med huvudvärk och känner mig inte ett dugg sugen på att leka nybliven hälsoguru. Men, genom att promenera långsamt förbrukar man cirka 40 gånger mer energi än om man sitter stilla. Därför spelar varje steg roll, och då kan jag lika gärna räkna med min promenad till Kronans Återvinningscentral som en del av den eftertraktade vardagsmotionen. Om jag fyndade något? Nej, det är mest slitna möbler som folk lämnat in, men att titta har ingen dött av (även om ögonen värker något vansinnigt efter att jag inte fått någon ordentlig sömn på flera dagar, jag beter mig som en trotsig unge som bara måste hålla sig vaken fastän hon egentigen är jättetrött). Däremot ökar min önskan om att lämna denna stad och flytta in till ett förstahandskontrakt bara kraftigare för varje köksbord jag ser, hur kantstött och fult det än må vara. (Ja, till och med furubord som är det värsta jag vet  får mig att känna så. Då förstår ni kanske hur mycket jag ogillar Luleå.)

Redheaded Woman

Kategori: Skönhet
 

När jag får för mig något blir jag otålig och vill ha det på en gång. Ni vet, det är ju oss tjockisar och borderlinestörda upp i dagen. "Dålig karaktär". Det gäller även när jag får infallet av att vilja att testa rött hår igen. Det var ju två år sedan nu och eftersom jag gillade det, så varför inte? Mitt hår är ändå såpass skadat att det inte kommer göra någon större skillnad när jag om ett par månader hetsbleker tillbaka det (jag har alldeles för många rosa läppstift för att förbli rödhätta). Gick in på Coop och köpte en Casting Creme Gloss nr. 645 och räknade därefter ned timmarna tills jag fick tid att sätta i toningen. Litet ojämnt, men ack så fint om man låter bli att lyfta på det och studera hårbotten underifrån. I'm pleased. Jag passar utomordentligt bra i varma röda nyanser om jag får säga't själv. Blir med detta också tvungen att klicka hem en gammal kär vän, även känd som Revlon-bollen, i koppar (finns på Baresso för 179 kronor, salongspriset brukar ligga på runt 220) för en mer intensiv och hållbar färg. Rött är ju som känt inte den mest hållbara färgen, så det krävs ständigt underhåll om man, som jag och Nicki Minaj, skall förbli "Va Va Voom!"

(Jag tänker på grund av vikten inte ta någon bild av resultatet, men den som är nyfiken kan se hur jag såg ut med röd kalufs i detta inlägg. A blast from the past.)