Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

28/12

Kategori: Allmänt

Jag firar inte födelsedagar, men eftersom det trots allt bara infaller en gång per år slog jag på stort och införskaffade en grå sötsak från Joy, värde 600:- (mitt pris 400:-). Det tycker jag egentligen är för dyrt för en tunn kofta, men jag tänkte "nej, nu jäsiken skall jag unna mig litet kvalitet för en gångs skull!". Den fanns i rött med, men nyansen var litet väl knallig och jag hade känt mig som Eric Cartman i den.

När de fick veta att det var min, F.W. Murnaus, Stan Lees - och alla menlösa barns - stora dag på jobbet fick jag en present. Olivtvålen (med tillhörande tvålkopp) rekommenderar jag varmt för torra vinterhudar, och den är ett hett tips till alla som förpestar luften med rök (exempelvis jag själv) då den råder bot på cigarettluktande fingrar.

 

På kvällen fortsatte jag detta evinnerliga unnande och gjorde mig en utsökt margarita. (Så fantastiskt det är att vara bartender och kunna slänga ihop ett litet mästerverk på nolltid!)

 

Sandra och Ida kom förbi med småttingarna, och jag bjöd på fryst tårta som alla utom S med sin viktnoja åt av. Småttingarna (de heter så i plural) tyckte det var jättegott, fick Scmackos och busade på golvet. Senare myste jag och lillan (även känd som Wilma) på soffan. Jag tror hon hade kunnat tänka sig att sova över när vi myste som värst; det hade åtminstone jag velat.

Självklart har jag hängt opp denna lilla girlang i fönstret, även om det inte alls är min stil (jag måste ju kunna representera butiken). Med julgranen intill ser det rentav gulligt ut. Till höger ser ni mig, onykter och sexig i smaklös pingvintop från Cubus julkollektion '10. Jag har som tradition att varje år köpa en. Årets top har trycket "I <3 [bild av pepparkaksgubbe]", och är riktigt fräck. (Lika fräck som jag som går på krogen med den.)Småttingarna busar till "Country Girl". Älskar låten (och framför allt videon som är härligt white trash), inte bandet. Lillans svans går konstant (vi misstänker att hon har ADHD). Här får ni också en skymt av mitt vardagsrum. (Nej, jag har ingen tv på min tv-bänk och det lär inte komma någon heller. Jag funderade på det ett tag, men likt amishbefolkningen nöjer jag mig med levande ljus.)


bloglovin

Saker jag tycker om

Kategori: Inspiration

Jag trodde klockan var betydligt mer när jag kastade i mig zopiklonen och tvättade av sminket, men den var visst inte mer än halv tio. Nu ligger jag i en renbäddad säng och väntar på den mystiske John Blund, som jag antar är en riktig player eftersom han kommer och går precis som han vill. Känslan av att sträcka ut sig i sängen efter en lång dag och känna hur gott man själv luktar av Body Shop's Divine Calm Body Lotion (PERFEKT att smörja in sig i vid läggdags då den innehåller lugnande lavender och kamomill) är obeskrivligt skön. Jag känner att det är väldigt mycket negativa energier runt mig just nu, både i bloggen och ute i verkligheten. Stämningen är låg och tröttheten ligger som en tyngd över en. Det har som alltid varit mycket känslor i december, och jag tycker det är dags för något upplyftande! Därför tänkte jag lätta upp stämningen med en lista över slumpmässiga saker som jag tycker om och som gör mig glad. Eftersom jag sällan skriver då jag är på gott humör (i och med att skrivandet fungerar som bearbetning av det tråkiga i livet) blir det lätt att man framstår som en dysterkvist. Så är ju inte riktigt fallet då jag egentligen är både glad och energifylld (litet väl energifylld emellanåt, jag vet inte hur många gånger jag blivit ombedd att "tona ner" mig när hypomanin slagit till). Det får bara ingen uppmärksamhet i bloggen. Here it goes!

Söderbergskan tycker om:
Små rufsiga hundar, griskultingar, mina teakantiloper från 50-talet, mörkt trä, gulddetaljer, röda lampskärmar, hösten, filmkvällar och seriemaraton, goda drinkar, vinkvällar i sällskap, mitt jobb, kilklackar, radikal särartsfeminism (vidareutvecklar en annan gång), starka kvinnor (men inte egoistiska), manglade lakan, caffè latte, timlånga skumbad, att resa, när ett flygplan lyfter och man vet att man är på väg någonstans, parfym, Clarins hudvård, historia, 30- och 40-tal, perfekt lagd eyeliner, rött läppstift, facklitteratur om medicin och diverse sjukdomar, att fördjupa mig i så kallade "freaks" och "sideshow performers" från 1800- och tidiga 1900-talet, all information som går att komma över om fallet Fritzl, viktorianska post mortem-bilder, teater (att se och spela), att skriva raptexter, antika skrivmaskiner, doften av gamla bibliotek (inte av gammal gubbe, dock), drömmar, roliga bilder och videoklipp, shorts ovanpå strumpbyxor, fina salt- och pepparkar, Rörstrands Grön Anna-serie, att baka och bjuda på det förhoppningsvis lyckade resultatet, rättvis handel, släktforskning, gröna äpplen, att ligga sked med den man håller av (det saknar jag mest av allt), lösviktsgodis, kvällspromenader, lockat hår, nötter, färsk ananas, jazz, blues, hiphop, Astrid Lindgrens verk (särskilt Emil i Lönneberga), astrologi, gamla visor och skillingtryck, att hitta saker liggandes på gatan och inse att det nu tillhör en själv, norrbottniskt vemod, stand up comedy, att spela in egna små sketcher, ordvitsar, tjuvlyssningar, sällskapsspel (helst Med andra ord och Rappakalja), att vinna i sällskapsspel, matcha duschdraperiet med handdukarna, mjölkchoklad med jordgubbsyoghurtfyllning, att leka med barn (vi är ofta på samma våglängd), cornichons (ni vet, inlagda smågurkor), vitlök, gröna växter, rosor, vackra kuddar, dokumentärer (gärna om seriemördare), jordglober, kokos, när någon säger att man påminner om en celibritet som inte är ful, South Park, American Dad, Oz, film noir, gangsterfilmer, skräck, skytte, timlånga samtal om allt mellan himmel och jord, att åka båt (trots havsfobi), Titanic (fartyget), stora sjalar, stora örhängen, stora och små koftor, svarta quiltade väskor med guldkedjor och speglar med pråliga guldramar.

Min syster Sandra ville också synas på bloggen och inflika ett par egna bidrag:

Coola straighta brudar som är lesbiska, sexiga skor, porr, kaffe, lössnus, Kilkenny, sex med härliga tjejer, bada badkar, magdans.

Ja, vad säger man? Så lika men ändå så olika...

Systrarna från sina bästa sidor på Condis. Slinkan och Fettot (det här är anledningen till varför jag aldrig låter mig fotas mer). Det är så här vi ser ut när vi löser världsproblem i teorin.


bloglovin

Ljuvliga Lush

Kategori: Skönhet


Lush är min absoluta favoritkedja. Finns en butik i den stad jag befinner mig i måste den uppsökas, inte för att sortimentet skiljer sig utan för att jag älskar doft- och synupplevelsen. De som säger att Lush "luktar för starkt" förstår jag mig inte på. När jag hade badkar handlade jag där nästan varje vecka, men nu har det blivit mer sällan eftersom jag har fått bryta upp med mina favoritprodukter avsedda för lyckligt folk med kar eller balja. Så här under mellandagarna har de 50% på flera fina saker i butiken, och jag var givetvis tvungen att släppa hämningarna. En redig bit Karma och en ordentlig kloss Noubar, underbara Dreamwash och Pow Wow lip scrub som jag inte provat tidigare (men som mina fnösketorra läppar är i stort behov av) fick följa med mig hem, och eftersom det var fynddags gick kalaset inte på mer än 257 kronor. Vilken lycka! Nu måste jag bara börja förbruka alla de Lush-produkter jag redan har liggandes hemma. Det är en del då jag är en tröstshoppare av rang (den som säger att pengar inte gör en lycklig vet inte hur det är att inte ha några pengar alls, medan de som växte upp i barnfattigdom gärna gör en Michael Jackson och tar igen de förlorade åren genom att bli materialister som vuxna).


bloglovin