Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

Söderbergskans önskelista julen 2010

Kategori: Drömmar


En rosa morgonrock (jag har velat fram och tillbaka över vilken då varje butik har sin egen variant - jag letar febrilt efter Den Perfekta Rosa Morgonrocken, men tycks aldrig finna den rätta), dusch- och badprodukter från Lush (Snow Fairy och Christmas Eve i synnerhet då dessa är på tillfälligt besök), lavendeldoftande vetekudde även känd som Mirakelpåsen!, Lancôme's Hypnôse Senses (vilken jag redan "unnat" mig själv i taxfreen på väg hem från Tjeckien; jag stod inte ut med skammen över att behöva gå in på Parelle eller Åhléns och spruta den på mig vid varenda stadsbesök, som en annan snål tonåring), en sjuliterskastrull att göra storkok av linssoppa i, Elizabeth Arden's Ceramide Plump Perfect Gentle Line Smoothing Peeling samt Divine Calm Sublime Body Lotion från The Body Shop. En lugnande hudlotion lär sitta fint i upprörda tider som dessa, när inte ens två Imovane 7,5 mg lyckas ge den mista ro.

bloglovin

Irriterande uttryck som folk faktiskt använder sig av i det dagliga livet

Kategori: Dumheter

Socker/godisråtta om person med starkt sötsug (om vi ändå skall dra in djur i det hela - vad hände med det klassiska gottegris)?
Exempel Jag är en riktig liten socker/godisråtta, och unnar mig åtminstone 30 gram choklad varje vecka med gott samvete!

Den tiden på månaden
alt. lingonvecka om menstruation
Exempel Jag är tillräckligt öppen för att tala om blodflödet mellan mina ben, men omnämner det ändå som "den tiden på månaden" alternativt "lingonvecka".

Att mysa om sexuell aktivitet
Exempel Jag är tillräckligt öppen för att släppa in folk i min vagina, men väljer ändå att avstå från ett så grovt språkbruk som "knulla" eller "ha sex" kräver och hävdar i stället att vi "hade det mysigt" tillsammans. I skrift tillägger jag en blinkande smiley för att försäkra mig om att alla förstått innebörden av min diffusa formulering.

Att vara pepp om att vara laddad och upprymd
Exempel Är ni pepp på att parta i kväll?

Att parta om att delta i festliga, alkoholindränkta aktivieter
Exempel Det är klart att det blir en del partande mellan studierna. Man är bara ung en gång!

Söt som benämning på pojk- eller flickvän
Exempel Idag gick jag och Söt på bio för att se Änglagård 3. Colin Nutley är en fantastisk regissör!

Älskling/Älsklingen/Älsk om partner, använt i andra sammanhang än som tilltal gentemot vederbörande
Exempel Älskling/älsklingen/Älsk tapetserade färdigt köket igår, så duktig han är!

Gubbe använt om manligt sällskap yngre än 45
Exempel Gubben och jag tog det lugnt framför de nedladdade Arkiv X-avsnitten på min laptop. Skönt!

Fredagsmys om en stillsam kväll med vad bästa sändningstid bjuder alt. en hyrd film och en chipsskål stående på bordet (förslagsvis som uppföljning till en tacomiddag för att göra kvällen komplett)
Exempel Det är dags för fredagsmyyys!

Notera att en olycka sällan kommer ensam - använder någon sig av ett uttryck använder de förmodligen resten av dem också. Kommer ni på fler? Fyll gärna på listan!

bloglovin