Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

Den jag är

Kategori: Tidsfördriv

 Sanningen om Söderbergskan

Bitter, svartsjuk och extremt nojig
Envis, bråkig och ganska stojig
Gravt överviktig med fysik under all kritik
Såväl shopaholic som något av ett freak
Sömnös, rastlös, rådlös, saknar all taktik
Dömer ibland litet lätt, älskar att alltid få ha rätt
Tänker utanför boxen på ett helt eget sätt
Väljer hjärta framför hjärna, är knappast rationell
Gråter för det allra minsta lilla, vansinnigt emotionell
Det må låta illa, men är ganska fint att vara originell

Alla sidor är inte positiva, men visst finns de där ändå
Vän av rättvisa, älskare av djur och romantisk som få
Generös och glamorös, inte det minsta pretentiös
Passion för inredning, färger och detaljer
Det är hit du skall komma för hjälp med attiraljer
Galen med hysterisk humor och hyfsat spontan
Packa din väska och vi lämnar sta'n
Charmig övertänkare med inslag av blonda dagar
Villig att hjälpa till och ge folk vad de behagar
Avsäger sig dock en ack så välförtjänt gloria
Det räcker med att vara mästare i filmhistoria
Ganska allmänbildad och ett vandrande FASS
Vågar säga emot med en tunga som är vass
Aldrig varit promiskuös, kan ändå ge det bästa sexet
Men framför allt - jag har sett Nicki Minaj på Annexet!

(Du får älska mig, hata mig eller bara ignorera
Men om du tillhör grupp ett vill jag gärna veta mera
Är det med mig eller min syster du önskar kurtisera?
Vi är ju trots allt väldigt lika, Straighta Bruden och jag
Med den lilla skillnad att hon ville bo i Beirut och jag i Prag)


När en flicka inte fick någon dikt tillägnad sig på alla hjärtans dag igår gör hon det enda rätta och skriver en egen. "Sisters are doin' it for themselves", som det heter. Då får man dessutom bestämma innehållet, och det gillar vi ju. Däremot var jag supergullig och skickade ett litet brev med framgooglade tyskafraser och Fairtrade-godis i form av vingummibjörnar (ni vet, förutom WWII och currywurst som jag ändå inte kan prova är björnar nog en av de grejer man ser framför sig när man tänker på Berlin - läs mer om bakgrunden till detta här) till stackars Cihan som låg hemma och gnydde av smärta efter en tatueringssittning. (Fast egentligen får han ju skylla sig själv som bestämmer sig för att hans första tatuering någonsin skall vara en stor chestpiece, i stället för att börja med något mindre. Jag menar, vi har träffats i tre månader och jag har för bövelen knappt fått luta mig mot hans bröst en enda gång och när jag gjort det har jag bara fått en massa äcklig illaluktande salva med fårtalg i ansiktet följt av ett småpurket "aj, akta mitt bröst!". Väl valt tillfälle att börja tatuera sig, va va va?!)
 
Snabb uppdatering som överensstämmer väl med ansiktsuttrycket ovan

Klockan är exakt 05:00 nu och jag börjar jobba 08:00. Hur många timmar tror ni att jag fått sova, trots två imovane och en propavan i kroppen? Exakt! Noll timmar, noll minuter. Och då vaknade jag ändå långt innan klockan ringde i morse. Det är inte ens någon idé att ta en powernap (jag har inte lärt mig hur man tar sådana ens). Jag tror jag tar och lägger mig framför TV:n och slötittar på "The Nanny" nu i stället. Åh, "The Nanny", min stora tonårskärlek (ja, man kan faktiskt vara förälskad i en serie). Någon gång skall jag tillägna ett helt inlägg åt den serien med alla dess fantastiska karaktärer! Fran Fine, mamma Sylvia, mormor Yetta och Niles the bulter, för att inte tala om ragatan CC (nej, det är inte därifrån jag fått mitt nickname)!

Funderar på en kopp kaffe med en liten liten klunk vispgrädde (jag hetsåt igår, litet grädde i kaffet nu kommer inte döda mig - jag måste sluta se varje misslyckande som ett avslut, och i stället tänka att "i morgon är en ny dag!", precis som alla andra verkar säga). Var väldigt länge sedan jag njöt av en kopp (läs: XL-mugg) morgonkaffe och en Lucky Strike Click & Roll (hittade ett halvt paket i en gammal jacka inne i garderoben, ibland har man tur). I stället hetsslänger jag på mig mina mjukisbyxor och går ut genom dörren efter fem minuter (när det vankas jobb alltså, ingen behöver se bra ut som assistent). Nu kanske jag faktiskt har tid att klä mig som en människa och inte som en WT-morsa i Fagersta med hemgjorda tatueringar och reptiler som husdjur.
 
Ha en uthärdlig fredag, kära vänner. Kämpa på!

KOMMENTARER:

  • storasyster säger:
    2013-02-15 | 23:00:26
    Bloggadress: http://straightabruden.blogg.se

    alltså herregud! du skriver så jävla bra! jag vet ju det men jag blir alltid lika mållös över din förmåga att verbalisera varenda gång jag läser något du skrivit. allra helst på vers. du är fan bäst!

Kommentera inlägget här: