Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

Dag 4: Sju saker du önskar att alla visste

Kategori: Tidsfördriv

 • Att kvinnobröst inte är något sexuellt förrän man själv väljer att försätta dem i en sådan situation. Jag skulle egentligen kunna ha denna punkt under "Nio saker som gör dig riktigt arg", för jag blir oerhört provocerad av att se censurerade kvinnobröst och höra hur bilder av bara bröst (enbart tillhörande kvinnor förstås, män kan visa sina nakna överkroppar bäst de vill) plockas ned från diverse sociala medier såsom Bilddagboken och Facebook. Mina bröst är inte ett könsorgan! Att de innehåller mer fettvävnad än mäns och är kapabla till att producera mjölk gör dem inte till något som måste skylas. Att män trånar efter att suga på våra bröstvårtor gör dem inte till något snuskigt. För mig är andras bröst ingenting sexuellt. Jag tycker inte att bröst är ett dugg vackra, de bara är. Precis som våra armar, ben och axlar bara är. Varför skall den heterosexuella mannen sätta ribban för vad som är OK att visa och vad som förtjänar censur? Alla straighta kvinnor som går igång på mansbringor (jo, de finns faktiskt, tro't eller ej) - har ni tänkt på dem? Hade jag inte varit missnöjd med formen på mina tuttar hade jag tveklöst gått topless sommaren lång. För att det fläktar skönt och för att bh i 25+ blir äckligt varmt. Jag vill därför tipsa om bloggen Tuttrevolution, som alla som provoceras av kvinnobröst bör läsa igenom. Det är tragiskt att vi skall behöva ta tillbaka makten över våra egna jävla kroppar och att våra bröst, som vi ser, känner och klär varje dag från mellanstadiet till graven, skall ses som "förbjuden frukt", enbart för att vårt civiliserade samhälle har fått oss att tycka att de kroppar vi föds med per automatik är mer sexuellt utmanande än mannens. Utifrån mannens perspektiv. Ja, mannens perspektiv är det som gäller i vårt civiliserade samhälle. Och det går vi med på. Hör ni inte hur dumt det låter?
 • Att glasögon med osynliga/smala bågar inte lurar någon. Köp för sjutton ett par klassiska mörka som syns! Har man glasögon måste man anpassa sig efter dem, det fungerar inte omvänt. Man lägger inte en stark festmakeup för att sedan dra på sig ett par bågar som får en att se tio år äldre ut som kronan på verket. Eller, kan kan man ju, men var så säker att folk höjer på ögonbrynen åt dig när du inte ser. Smaklöshet går aldrig förbi obemärkt. Glasögonbärare - håll er till eyeliner och kajal. Sätt fokus på läpparna i stället, och använd linser när du vill spexa till det. Det säger jag bara i all välmening. /Stilakuten.
 • Att leggings inte skall användas som byxor och att det ej är tillåtet med tröjor som slutar ovanför rumpan tillsammans med dem. De enda läppar vi vill se är de som kan sjunga. (Soundtrack för denna punkt: Fannypack - Cameltoe.)
 • Att man inte blir en bra fotograf bara för att man äger en systemkamera och har tillgång till Photoshop. En pik till en sisådär 60% av bloggosfären.
 • Att hämnden är ljuv. (Karma är en bara en bitch om du är det.)
 • Att det inte finns någon slump. Det finns en mening med allt som sker, även fast man inte märker det. Universum är alldeles för invecklat för att något så banalt som slumpen skall avgöra. Jag tror inte på ödet, utan är helt övertygad om dess existens, men att vi är fullt kapabla till att påverka det med våra handlingar. Inget är ristat i sten.
 • Att varken religion eller vapen dödar, det är det människor med maktbegär som gör. Folk vill bara ha något att skylla på.

bloglovin

KOMMENTARER:

 • Marielle säger:
  2012-01-15 | 09:29:47
  Bloggadress: http://jungeljerta.blogspot.com/

  Många true words! Jag ser dock hämnd som någonting att akta sig för även om det kan vara lockande.. Eftersom jag tror att saker faller ut som sig bör så förlitar jag mig på att någonting annat sköter någons 'straff' & det är inte min uppgift att leka öga för öga.

 • Söderbergskan säger:
  2012-01-15 | 11:07:35
  Bloggadress: http://soderbergskan.blogg.se/

  Marielle: Jag tror att du har rätt. Jag och min syster brukar prata mycket om det där med karma och hämnd, och även fast någon kommer att få sitt straff, i en eller annan form, kan jag inte sluta att drömma om att åka på en riktig revenge spree à Kill Bill, i tron om att jag är den utvalde att avgöra deras öde. Inte mycket realism i det hela. ;)

Kommentera inlägget här: