Söderbergskan

din moralkaka i en bloggosfär fylld av cupcakes

Söderbergskan testar: Body Butter Duo från The Body Shop

Kategori: Skönhet

The Body Shop's senaste tillskott bland body butters består av fyra stycken duos, som ger två fuktighetsbevarare i en och samma ask i dofterna Vanilla, Sweet Pea, Floral Açai och Macadamia. Den sistnämnda är min melodi, då jag går igång på allt som luktar det minsta nötigt. Sätt en cashewnöt på en hundskit och jag slukar den, men nog om bruna ting nu! Jag beslöt mig för att inte vara så förutsägbar eftersom det är tröttsamt i längden, och drogs i stället till den utsökta lila burken med den somriga doften.

Floral Aç
ai är frisk och söt på samma gång - som en äppelkindad 40-talsfröken på cykeltur i ett grönskande julilandskap! Det är en mild blommig doft, men då jag inte haft någon doftupplevelse av de mörklila sydamerikanska açaibären, förs mina tankar i stället till nyplockade blåbär. Ja, hittills är allt frid och fröjd! Men första intrycket är inte allt. Vi måste självklart prova innehållet med.

Burken innehåller en kraftigare formula för de torra partierna, och en lättare för resterande kroppsdelar. Jag kan tänka mig att denna är bra att ha om man befinner sig på resande fot eller är ute i svängen mycket. Då är det väldigt praktiskt att bara behöva ha med sig en förpackning i stället för att kånka runt på både hud-, fot- OCH handkräm i väskan, eftersom den kraftiga formulan lämpar sig ypperligt för de två sistnämnda. Utöver det kan jag dock inte komma på något tillfälle då denna två i en-produkt kommer speciellt väl till pass. Det är alltid roligt att få prova något nytt, men personligen finner jag idén aningen överflödig. Behövs verkligen en halv burk för att smörja in såpass små partier som armbågar och knän som lätt blir extra fnasiga? För det ändamålet kan jag i stället rekommendera Ultrabalm från Lush, helt utan mineraloljor och perfekt att använda på envisa torrfläckar.

Nu på sommaren är huden vanligtvis inte speciellt uttorkad och behöver sällan de fetaste krämerna (jag svettas så pass att en dags utsöndrad flott skulle räcka åt en hel snabbmatsrestaurang), men de flesta känner nog till att det är lätt att skrumpna ihop likt ett gigantiskt russin under vinterhalvåret. Snåla aldrig med fukten oavsett årstid, säger jag. Jag använder uteslutande produkter som lämpar sig för torr hud. Därför kommer jag inte att köpa Body Butter Duo: Jag vet helt enkelt inte vad jag skall använda den lätta formulan till i och med att jag vill hålla hela min kropp väl återfuktad. Det tycker jag sällan att produkter för "normal skin" gör. Väljer The Body Shop däremot att slopa den uppdelade förpackningen och börjar producera dessa fräscha dofter anpassade för en viss hudtyp i stället för att klämma in två olika när man bara är i behov av den ena, kommer jag att vara där med pånboken.

Båda krämerna absorberas snabbt vilket är positivt (speciellt om du har en tid att passa och ett klädesplagg att trä på), men doften stannar inte kvar speciellt länge på huden vilket är synd, då jag gärna hade sett att få gotta mig i den ett tag till. Det var trots allt det bästa med den dubbla nyheten som förvisso är godkänd, men ingenting som imponerar eller överraskar.

Vill du bilda dig en egen uppfattning är priset 185 riksdaler.