Pepparkakscheesecake
Kategori: Ätbart
Pepparkakscheesecake
8-10 bitar
Botten:
100 g smör
Cirka 30 medelstora pepparkakor
Fyllning:
200 g cream cheese
1,5 dl socker
3 ekologiska ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
Topping:
200 g cream cheese
1,5 dl florsocker
Pepparkakssmulor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret och låt svalna litet.
- Stöt sönder pepparkakorna tills blott smulor återstår.
- Rör ner matfettet i smulorna.
- Bred ut massan i en rund form med löstagbar kant (förutsatt att du har någon, vill säga).
- Placera formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter (lägg ett bakplåtspapper på gallret för att undvika spill).
- Blanda cream cheese och socker.
- Rör ner ett ägg i taget och slutligen apelsinskalet och saften.
- Bred ut smeten på den gräddade pepparkaksbotten.
- Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
- Låt kakan kallna medan du rör ihop cream cheese och florsocker.
- Bred ut detta på kakan och garnera med pepparkakssmulor.
- Åh, så enkelt! Nu är det bara att längta till nästkommande dag! Enligt mig smakar cheesecakes bäst frusna, så jag förvarar den i frysen fram till en halvtimme innan servering.